Att bli sviken av en som star nago uppemot kan vara ett djup och traumatisk upplevelse

Att bli sviken av en som star nago uppemot kan vara ett djup och traumatisk upplevelse

Ager din partner varit otrogen? Pro flera befinner si kanske synd i nago relation den varsta typen itu svek, speciellt nar barn befinner si berorda.

Saken da narvarand artikeln utspelar forsavitt hurda parterapi kan besta ett support for par sasom behover bistand att fatta faststallande forsavit huruvida do skall slass alternativ offra relationen.

Mina erfarenheter av parterapi uppg att synd kan vara av tva skilda daska. Den etta typen bruten synd ar den saso sker bruten nagon ”tillfallighet” (one night stand), t.ex. nar ens delagare befinner si kungen krogen med kompisar eller nar partnern ar bladig och otrogen gallande en foretagsfest.

Den andra typen fran syn, sasom Ukraina brudar dokumentär kan befinna mer svar, ar saken dar sasom pagar mirakel nago langre tidrymd. I sadana baisse tendera lognerna befinna ytterligare och problemen storre.

Duperad: streta alternativ kapitulera?

Otrohet befinner si ett svar subjektiv. En fraga som tender bilda nar nago otrohet uppdagas befinner sig om den tvungen utmynna bryta alternativt forsavitt saken da gar att anlanda kvar att ens partner har varit otrogen.

Nar dessa tandem kommer mo grima mottagning kan deras situation se enormt skilda ut. Alltemellanat ar det explicit att det finns nagon langtan forsavitt att testa folja kvar otroheten. Skad emellanat ar det identiska glasklar att syftet tillsammans att bege sig i parterapi befinner sig att de vill tillverka ett skilsmassa eller skilsmassa nedanfor mer ordnade former.

Det vanligaste spann en vistelse hos undertecknad befinner sig dock att paren upplever nagon desorientering darborta nagon eller bagg parter ick precis vet vad de vill. Do kan pendla emellan att amna fajtas respektive kapitulera relationen.

Nar de age absolut sig darfor att flanera i parterapi efter en synd tendera laget befinna kansligt samt akut. Darfor tender mi prata att de bor testa innehava nago forutsattningslos sam mottaglig forhallningssatt till hur parterapin skal utvecklas. Samtidigt vill jag befinna grymt otvetydig samt rat darfor at icke pa nagot metod reducer allvaret i situationen.

Konsekvenser nar partnern ar otrogen

For saken dar saso har blivit dupera brukar ej den sexuella otroheten besta det storsta sveket. Det som brukar upplevas saso allra svarast befinner sig att begripa att ens delagare har varit otrogen samt vandrat bakanfo ens rygg.

Det innefatt ej atminston forsavitt saken dar som varit otrogen inte frivillig tog initiativ till att delge forsavitt otroheten. Att allena hitta alternativt att ringa hora a en annan att ens delagare befinner si otrogen tendera upplevas som kopiost smartsamt sam djup forodmjukande.

Det som astadkomme det tillag invecklat befinner sig att synd brukar innebara att tilliten i relationen successivt gar bort. Alltsammans i relationen borjar ifragasattas. Saken da som befinner si duperad borjar till exempel kika sin partner i ett absolut ovrig blond. Man ser nago delagare som ar egoistisk sam enkom tittar till sina egna behov.

Det behover inte nodvandigtvis vara sant, andock det upplevs sasom akta fran saken dar sasom har blivit bedragen. Att byta kungen det ha kan exponera sig existera extremt svar, sarskilt ifall det aven paverkar ens personlig sjalvkansla.

Saken da sasom ager tillstatt sig vara otrogen tenderar vanligtvis, men ick stadse, att svanga mellan att greppa ansvar stav sitt handlade mot att flanera i varn samt forsoka finna ursakter mot sin otrohet.

Det beror vanligtvis gallande att hen upplever att det finns ett gastkramnin emellan viljan att besta arlig samt nago fruktan att fullbordande arlighet kan medfora att relationen fler forsamras.

Utmaningar i parterapi

Nagon av dom vanligaste ursakterna som brukar framforas bruten den sasom age svikt sin delagare befinner si att det inte finns nagon anledning att foreta nagon alltfor stor forhallande fran otroheten. Hen kan exempelvis anfora till sin delagare: ”Hen betydde inget kanslo­massigt. Det handlade enbart forsavitt lonlos sex. Det befinner sig dig jag alskar.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =

Scroll to Top